T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / CEYHAN - Ayşe Malaz İlkokulu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun. Nice 100. Yıllara

      19 Mayıs 1919’da Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak büyük fedakarlıklarla başlattığı milli mücadele milletimizin inanç ve azmiyle başarıyla sonuçlanmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde de Cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Atatürk’ün “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, milletimize bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

            Bu güzel  Cumhuriyeti bizlere bırakan atalarımızın bizlerden tek isteği , çağdaş temellere bağlı kalarak , insana ve doğaya saygıyı ön planda tutarak, adaleti, dürüstlüğü, fikir ve vicdan hürriyetini koruyarak cumhuriyetimizi  koruyup geliştirmemizdir.  Bu önemli görev de gelecekte bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak olan yani bu ülkenin gerçek sahibi olan siz çocuklarımıza düşmektedir.

            Türkiye Cumhuriyeti’ni kurup bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyorum. 

 Türkiye Cumhuriyetimizin 100. Yaşı kutlu olsun.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.10.2023 - Güncelleme: 29.10.2023 11:36 - Görüntülenme: 1576
  Beğen | 3  kişi beğendi

Etiketler :
29 Ekim,