ADANA / CEYHAN - Ayşe Malaz İlkokulu

Ekm

“ Kurnaz insanlar okumayı küçümserler. Basit insanlar ona hayran olurlar.

Akıllı insanlarsa onu kullanırlar.” [Balzac]

Ekm

Okulumuzda hem Cumhuriyetimizin 100. Yılını hem de  Kodlama Haftasını sınıflarımızda gerçekleştirilen etkinliklerle kutluyoryuz.

Bu etkinliğe katılan, gayret gösteren tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor ve onları kutluyoruz.

Kod Haftası Nedir?

AB Kod Haftası, ülkelerinde Kod Haftası Elçileri olarak kodlamayı destekleyen gönüllüler tarafından yürütülen bir taban hareketidir. Bütün kod etkinliği organizatörleri - okullar, öğretmenler, kod kulüpleri, kütüphaneler, işletmeler, kamu kuruluşları - etkinliklerini codeweek.eu haritasına eklemeye teşvik edilir.

Kod Haftasının Amacı nedir?

Kodla yaratmayı kutlamak

İnsanları güçlendirmek

İnsanlar arasında bağlantı kurmak

Daha çok insanın bilim, teknoloji, mühendislik ve matematikle ilgilenmesini sağlamak

Benim çıkarım ne olacak?

Kodlama eğlencelidir!

Kodlama yaratıcıdır! İnsanoğlu ilk günlerinden beri kil, taş, tuğla, kağıt ve tahtayla yaratmıştır. Günümüzde kodla da yaratıyoruz.

Kodlama güçlendiricidir! Dijital içerik tüketmekten fazlasını yapabilirsiniz; kodla eşyalar yapıp bunları milyonlarca kişiye erişilebilir kılabilirsiniz. Web siteleri, oyunlar yaratabilir veya bir bilgisayar ya da robotu kodla kontrol edebilirsiniz.

Dünyayı anlayın. Gitgide daha çok şey birbirine bağlanmaktadır. Ekranın ardında olanları kavramak, dünyayı anlamamızı sağlıyor!

Kodlama; sayısal düşünme, problem çözme, yaratıcılık, eleştirel muhakeme, analitik düşünce ve ekip çalışmasını öğretir.

Bugün işlerin % 90'ında, kodlama da dahil olmak üzere dijital becerilere sahip insanlara ihtiyaç var

AB Kod Haftasına nasıl katılabilirim?

Kodlayıcılar, yerel okullarda, ortak çalışma alanlarında, topluluk merkezlerinde veya kütüphanelerde çalıştaylar düzenleyebilir.

Kod yazan öğretmenler kodlama dersleri verebilir, ders planlarını paylaşabilir, meslektaşları için çalıştaylar düzenleyebilir.

(Henüz) kod yazmayan öğretmenler seminerler düzenleyebilir veya anne babaları, öğrencileri veya kod yazanları birbirlerine kodlama öğretmeye davet edebilir.

Anne babalar çocuklarını bir kodlama çalıştayına katılmaya teşvik edebilir.

İşletmeler ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlar kodlama çalıştaylarına ev sahipliği yapabilir, personelini «eğitmene geri dönme» eylemine eğitmen olarak ödünç verebilir, öğrenciler için eğlenceli kodlama oyunları düzenleyebilir veya kodlama etkinlikleri için sponsorluk sunabilir.

Kamu kurumları, tesislerinde kodlama çalıştayları veya yuvarlak masa tartışmaları düzenleyebilir.

Bir kodlama etkinliğine katılan herkes kendi deneyimlerini AB Kod Haftası web sitesinde paylaşabilir ve başkalarına ilham verebilir!

AYŞE MALAZ İLKOKULUNDA GEÇEN HAFTA

Ağu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Ayşe Malaz İlkokulunda 1. Sınıfı okuyacak  öğrencilerin şube ve öğretmen belirleme kura çekimi sonuçlandı. Sonuçlar Ayşe Malaz İlkokulu giriş kapısında asılmıştır.

Ayşe Malaz Okulu İdaresi

Ağu

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında 1. sınıfa gidecek öğrencilerimizin Şubelerini belirlemek için kura çekilecektir. Kura çekimi 18.08.2023 Cuma günü saat 10:00'da okulumuzda komisyon ve gözlemci huzurunda gerçekleştirilecektir. Dileyen velilerimiz okulumuza gelip kurayı canlı izleyebilirler.